Mesti Baca!!!

Mesti Baca!!!
Jom ramai2 baca buku ni... menyedarkan kita erti khalifah sebenar,dapat mengetahui bagaimana pihak barat meracuni pemikiran manusia, dan sedar dari buaian cinta yang dinodai nafsu~ Serangan pemikiran melalui 5 elemen (screen . sex . song . sport . smoke) must remember this okey!!!

Monday, February 20, 2012

Resepi Aiskrim Goreng

Assalamualaikum to all bloggerz! ^^


Hari ni saya nak kongsikan satu resepi. "AIS KRIM GORENG".. First time makan,beli dekat sekolah adik .. ummp! memang best, tak habis fikir macam mana nak buat  aiskrim goreng ni.. search2 internet, akhirnya jumpa la resepi ni.. ehh,senangnya! saya dah try, memang senang n best sangat.. jom cuba!!






Bahan-bahan ( 5 biji )

  • 10 keping roti
  • 5 scope aiskrim (apa2 perisa)
  • Plastik wraping ( untuk balut roti)
  • Minyak untuk menggoreng

Cara-cara

  1. Lembabkan roti dengan air ( saya spraykan roti tu )
  2. Skopkan aiskrim ke atas roti.
  3. Tutupkan aiskrim dgn sekeping roti lagi
  4. Tekan acuan telur yang bulat tu supaya roti terputus (Pastikan roti bercantum supaya aiskrim tidak meleleh keluar)
  5. Balut dengan plastik pembalut dan simpan dalam frezeer selama 3jam atau semalaman
  6. Keluarkan dari tempat pembeku dan goreng dalam minyak yang panas hingga kuning keemasan.
  7. SeLamaT MenCuba


p/s : lebihan roti boleh buat puding roti.. ingat, jangan membazir!! Selamat Mencuba.. ^^

No comments:

Post a Comment