Mesti Baca!!!

Mesti Baca!!!
" Sedarilah posisi dan fungsimu dalam sejarah, dan laksanakanlah tugas suci ini dengan pengertian, keyakinan dan kesabaran. " (Imam Hasan Al-Banna)

Sunday, June 24, 2012

Temuduga Yayasan Terengganu

Assalamualaikum to all readers~ ^^ S0llu 'ala nabiyy.


Kalu sebelum ni sy da kongsi pengalaman temuduga biasiswa maidam,ary ni i wanna share my experience mase temuduga tajaan yayasan terengganu pulak.


oleh kerana tangan ni rase cam malas je nak tulis,so sy ringkaskan keyh. untuk interview YT ni, akan ade ujian bertulis n temuduga berkumpulan. ujian bertulis tu ialah IQ test. korang search je kat google,soalan dye lebih kurang macam tu lah..


Then,untuk temuduga berkumpulan pulak, 5-6 orang akan diinterview sekaligus. masa ni la, kita nak tunjukkan kebolehan kita,kene beranikan diri suarakan pendapat. Interviewer akan sentiasa provoke kita. soalan die banyak yg nak perangkap kita,so kene pandai2 la ek.hihi.


Time sy dulu, antara soalan2 yg ditanya pasal Bersih, 1 Care, pasal pemimpin, nama2 menteri, n banyak lagi. kebanyakannya pasal isu semasa la. so,prepare keyh! ^^ Emm,tu je kot, no idea la pulak malam ni. kalu ade pape soalan,jgn segan silu nak tanya.. =)


sy mmg taruh harapan tinggi sgt2 untuk interview YT nih,sebab sy x yakin  langsung yg sy akan dapat MARA. Bila my dad call YT, dye kata ranking sy 30 lebih. tp orang atasan kata amek 25 orang SAHAJA! huk3,rase down sgt2 masa tu, sikit lagi tuh! =(


Disebalik hujan rupanya tersembunyi pelangi yg sgt indah! Tup2! Dapat tajaan MARA. mmg x expect langsung kot. kalau ada rezeki x kemana, ALHAMDULILLAH ^^. konklusinya,kalu x berjaya jangan cdeyh sebab Allah tahu apa yg terbaik untuk hambanya..~


--------------------------






































"Dr. Mohamed Morsi announced as Egypt's first elected President after the glorious 25th of Jan Revolution. Congratulations & hopes of a bright future for Egypt and all Egyptians! Alhamdu lillah and Alf Mabrook :)"  ~Maher Zain~


ALHAMDULILLAH ALA KULLI HAL ^^

2 comments:

Cik Fie said...

WAJIB BACA (!) Entri Ini Khas Untuk Pemenang , Peserta Dan Sponsor Random Giveaway By Cik Fie :)http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/06/perhatian-entri-ini-khas-untuk-pemenang.html

Yas Sara said...

Alhamdulillah.. Tahniah awak kerana berjaya dapat tajaan MARA.. saye tengah bersedih tak dapat yayasan kedah.. huhu

Post a Comment