Mesti Baca!!!

Mesti Baca!!!
" Sedarilah posisi dan fungsimu dalam sejarah, dan laksanakanlah tugas suci ini dengan pengertian, keyakinan dan kesabaran. " (Imam Hasan Al-Banna)

Wednesday, March 23, 2011

~SMKA TOK JIRING Melakar Nama & Mencipta Sejarah~

SMKA TOK JIRING melakar nama & mencipta sejarah.. Alhamdulillah,jutaan kesyukuran dipanjatkan ke hadrat Ilahi dan InsyaAllah tidak pernah lekang dari bibir warga SMKA Tok Jiring kerana telah mengurniakan satu kejayaan besar kepada bumi SMKA TOK JIRING. Bumi wakaf ini telah diberi kerahmatan & kejayaan olehNya. Sebelum dari tarikh bersejarah hari ini, warga tok jiring telah diperdengarkan berita gembira iaitu squasy ke peringkat kebangsaan,catur ke peringkat negeri,debat bahasa melayu & bahasa inggeris telah merangkul juara & macam2 lagi..da lupe da.. ^^...

Hari ini hari yang dinanti-nantikan oleh pelajar SPM 2010. Penyerahan slip peperiksaan peringkat negeri Terengganu pertama kali diadakan di sekolah apatah lagi di SMKA TOK JIRING berbeza dgn sblum ini diadakan di Jabatan Pelajaran Negeri Terengganu. Ini merupakan satu kebanggaan dan penghormatan bagi sekolah kami. Bumi TJ yg beriklim dini ini dipilih kerana 4 daripada 17 orang calon yg memperoleh straight A+ datangnya drpd pelajar SMKA TOK JIRING... ALHAMDULILLAH....

Apabila melihat kak2 & abang2 ambil result tadi,perasaan ni bercampur baur.gembira.terharu.sayu.berdebar.gerun pun ada. Lepas lihat diorang tadi, smkn naik smngt nak study,nak jadi macam diorang juga.. Amin...Ermm,tahun ini giliran aku & rakan2 lain pula. Doakan kecemerlangan kami yep... Adakah kami dapat meneruskan & meningkatkan lagi kejayaan ini?? Sama-sama kita nantikan...... (^^,)v




















2 comments:

uwmaisarah said...

hoho, ade gmbr kite lah! ^__^ hehe!

RahSia KhaliFah said...

haha.. credit 2 k.srah yg cute miutt! ^^

Post a Comment